Brabantse Helden

Brabantse Helden

 

Internationaal geroemd en geprezen, maar in eigen gemeente nauwelijks gekend. Eendracht Films trekt het zich het lot van deze Brabanders aan en wil hen op het voetstuk plaatsen dat ze verdienen. Samen met Erfgoed Brabant werken we aan een serie van 13 afleveringen voor Omroep Brabant over de ‘grote’ maar onbekende Brabanders.

Andreas Cornelis van Kuijk, zoon van een eenvoudige Bredase koetsier werd uitgeroepen tot de beste en grootste manager aller tijden in de wereldwijde muziekgeschiedenis. Beter bekend onder de naam Colonel Thomas Parker, werd hij beroemd en schatrijk als manager van Elvis Presley.
De naam Jacob Moleschott zal bij weinigen een belletje doen rinkelen, toch is het de enige Bosschenaar naar wie in Italie een straat is vernoemd. De naam van deze vrijdenker wordt door sommigen in één adem genoemd met Erasmus, Spinoza en Multatuli. Zijn pleidooien voor gezonde voeding voor alle bevolkingsgroepen hebben er toe bijgedragen dat de Italianen, rijk en arm, links of rechts, verslaafd zijn aan pasta.

Sluit Video